Pubelele cu cartelă de la Caransebeș, certitudine

Primăria Caransebeș va instala, prin acest proiect, în aproape toate zonele insule ecologice digitalizate, unde deșeurile vor fi colectate selectiv, totul pe baza unei cartele electronice. „Prin acest proiect, municipiul Caransebeș a optat pentru 20 de insule ecologice supraterane, încasetate cu 5 containere de câte 1,1 mc pentru toate fracțiile – biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton. Insulele vor fi așezate pe amplasamente gata pregătite pentru instalare și fiecare insulă va deservi minimum 200 de locuitori, cu acces asigurat pe bază de cartelă electronică, prin acest mod fiind protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat.”, transmite municipalitatea caransebeșeană.

Valoarea proiectului prin care se vor implementa aceste soluții inteligente de colectare a deșeurilor este de aproape 1,4 milioane de lei. Reprezentanții municipalității speră că investiția va avea un impact esențial în ceea ce privește reducerea volumului de deșeuri biodegradabile din municipiu cu până 50%. „Principiul la aceste insule ecologice este <<plătești cât arunci>>. Primești un card, mergi cu cardul, ai sac cu cod de bare cu numele, când arunci acolo e cântărit automat pe acel nume.”, a explicat și primarul Felix Borcean modul de funcționare al acestor insule ecologice.

Urmează acum semnarea contractului de finanțare, demararea licitațiilor, în același timp lucrându-se și la realizarea amplasamentelor pe care vor fi instalate insulele supraterane.

JCS-R.M.

Foto cu caracter ilustrativ

Sursa: https://caon.ro/pubelele-cu-cartela-de-la-caransebes-certitudine/2404897/