Sprijin pentru alpinismul utilitar

Sprijin pentru alpinismul utilitar

CARANSEBEŞ – Municipalitatea va primi sprijin din Elveția pentru a se dota cu autoutilitare pentru intervenția la înălțime, extrem de utile în diverse situații.

Primarul Marcel Vela a discutat joi cu reprezentanții Asociației „Viitor – Zukunft mit Rumänien” această posibilitate, elvețienii arătându-se deschiși pentru a ajuta administrația locală într-o astfel de inițiativă.

„Este vorba mașini de intervenție cu scară și nacelă, în genul celor pentru pompieri. În fiecare an trebuie sa intervenim la altitudine, fie la platanii din Parcul Dragalina pentru a rezolva problema ciorilor care creează disconfort în fiecare primăvară, fie la acoperișul și turnul Primăriei, fie pentru amplasarea ornamentelor de iarnă sau, în cel mai rău caz, prin Servicul de Urgență de la Primărie, împreună cu pompierii din Caransebeș, ca să intervenim în cazuri de incendii sau de calamități, acolo unde este nevoie de implicarea unui utilaj rapid și eficient la înălțime. Aceste intervenții nu le putem face acum decât cu alpinismul utilitar, ne-ar fi de mare folos măcar o astfel de mașină”, a spus primarul Marcel Vela.

Asociaţia „Viitor – Zukunft mit Rumänien” colaborează cu municipalitatea din Caransebeș de mai bine de 15 ani în diverse proiecte educaţionale sau sociale.

Sursa: http://www.caon.ro/